Győrkőc fesztivál 2024

 A hétvégén rendezték meg a 17. Győrkőc fesztivált, ahova a Meskete jóvoltából mi is kitelepülhettünk a Bgh designnal. Nagy izgalommal vártuk ezt a napot. Hetekkel korábban nekiálltunk előkészíteni, hogy mit vigyünk ki, mivel kedveskedjünk nektek.

 

Milyen volt és hogy zajlott a fesztivál?

 

Szombati nap…
 Már reggel négy óta ébren voltunk, ugyan is a hőség miatt nyitott ablakoknál alszunk. Ahogy ébred az utca mi is kénytelenek vagyunk kelni… Összeségében nem is volt gond, akadt még tenni-venni való indulás előtt.

 A Győrkőc fesztivál több helyen zajlott a városban.  Mi 8 óra körül érkeztünk Győrbe a Radó-szigetre a Vers- Játszó-Térre, ahol megkerestük Kőszegi-Arbbeiter Anitáékat, akik már elfoglalták a helyünket.
 Mikor oda értünk pont a sátor építéssel küszködtek. Gyorsan ledobtuk a motyóinkat és nekiálltunk segíteni a stand össze állításába. Nagyon jó helyet kaptunk. Hétvége folyamán nem győztünk örvendezni a helynek és percről percre hálásabbak voltunk érte, hogy füves, fás, árnyékos helyen lehettünk, ahol lengedezett a szellő. (Szellő lengedezés, azért volt egy pont, ahol begorombult és ágat reccsentett a tömegbe, de szerencsére nem esett senkinek semmi baja, a szervezők pedig villám gyorsan intézkedtek.)
 Hamar felkerültek a Meskete illusztrátorainak a képei a sátor oldalára, Anitáék előkészítették a nyomozós játékot és a mesekvízt. Mi pedig Zolival kipakoltuk a Bgh design termékeit a sünikés, pingvines, cicás bögréket, tányérokat, pólókat, vászon képeket és a filc állatkákat, amiket varrtam. Ami újdonság volt nálunk azok a kis mini festett figurák, hőre keményedő gyurmából.

 Intenzív és pörgős napunk volt. Szerencsére rengetegen látogattak el hozzánk és nagyon sok kedves vissza jelzést kaptunk a sünikékre, amik feltöltöttek és új lendületet adtak. Nagyon szerettem nézni az emberek arcát, ahogy elmosolyodnak, amikor meglátják a rajzaimat. Egyik kedvenc mondatom a mosolyogva mondott: „Gyermekkorom bögréi.” kijelentés volt. Nagyon remélem, hogy csupa szép emléket és kalandot idéztek fel a képek.
 Csodálatos volt, hogy akik ellátogattak a Bgh design asztalához mennyire figyelmesek voltak. Sokat beszélgettünk az emberekkel sok ismerőssel találkoztunk (innen is puszillak titeket és köszönöm, hogy meglátogattatok) és itt is figyeltek, hogy ne lökjék le a bögréket, ne koszolják össze a termékeket. Fantasztikus volt. A gyerekek egyenesen lenyűgöztek, ahogy csillogó szemmel ölelgették egy-egy filcállatkámat vagy ugrándoztak örömükben, hogy egy apró kis perec mágnes az övék lett. Eszembe juttatta, hogy milyen apró dolgok is elegek a boldogsághoz.
 Este, mikor indultunk haza felé a kocsiba, nem győztünk ötletelni és beszélgetni a napi élményeinkről.

 

Vasárnapi nap…
 Szerencsére vasárnap már nem keltettek hajnali négykor, teljesen emberi időben tudtunk ébredni. 8 körül szintén megérkeztünk a Vers-Játszó-Térre, kipakoltunk és vártuk a látogatókat, akik hamarosan meg is érkeztek. Ez a nap jóval nyugisabb volt az előzőnél. Viszont a jó ízű beszélgetések és a nagy nevetések itt sem maradtak el, mint például, honnan ered a kordában tart kifejezésünk? (Eredeti jelentés: kötél, zsinór. A szerzetesek kötöttségével kapcsolatos kifejezés, aminek „szimbóluma” a derekukon lévő kötélöv.)

 A stand mellől időnként elkóricáltunk, körül nézni, hogy kik vannak még a környékünkön és milyen előadásokkal készültek a gyerekeknek. Azt kell, hogy mondjam, minden egyes ilyen kóborlásom után lenyűgözve tértem vissza. A díszletek, a játékok, az előadások precízen megtervezettek voltak, színesek és kreatívok. Azon kaptam magam, hogy időnként egy-egy állomásnál megálltam és ott felejtettem magam, úgy belemerültem a csodálatukba, a repülőbe, lóversenybe a királylányos játékba, a gólyalábasok előadásába és még sorolhatnám. Egyik ámulatból estem a másikba és ha mind ez a csoda nem lett volna elég. Anita lányai megérkeztek egy verses könyvvel, amit ők maguk raktak össze és készíthették el a borítót. Mi volt ennek a kis kötetnek a különlegessége?
 Ezeket a verseket különböző állomásokon tudták beszerezni a lányok. A verseket csodálatos kortás írók írták és dedikálták a helyszínen, mint például: Varró Dániel, Tóth Krisztina, Nyulász Péter, Turbuly Lilla és Czirják Erika.

 Még el kell telni jó pár napnak, hogy az élményeket feldolgozzuk és a megfelelő emlék rekeszbe eltárolhassuk őket.
Sokat inspirálódtam hétvégén és rengeteget tanultam.

 

 Hamarosan ismét találkozunk! Augusztus 24-én Szombathelyen a Savaria karneválon, várunk titeket szeretettel és sok játékkal. Töltsünk együtt egy mesés napot

Nézzétek meg videónkat és éljétek át a forgatag hangulatát!

Lapozgassátok át a galériánkat...

Scroll to Top