Tündér fesztivál, Sopronban 2024

 Igen sűrű és izgalmas napok állnak mögöttünk, ugyanis szombati nap során „nyakunkba kaptuk a pöttyös kis batyunkat és vándorútra indultunk”… 
 Viccet félre téve, nem a pöttyös batyunkba, hanem az autó csomagtartójába pakoltunk szombat reggel és elindultunk Sopronba, hogy részt vehessünk a Soproni Tündér Fesztiválon. Nah, de ne szaladjunk ennyire előre :), hogy is kerültünk a fesztiválra?

 

 Egyik nap Anitától érkezett egy üzenet, hogy A Mesketével és a Meskete Alapítvánnyal ők mennek a Tündérfesztiválra van e kedvem velük tartani és árusítani. Nekem volt kedvem és nagy örömmel el is vállaltam. Elkezdtem gondolkodni, hogy milyen termékeket lehetne kivinni egy ilyen eseményre, ami főleg gyerekeknek szól. Amiben biztos voltam, hogy a sünikés bögréket és tányérokat, pólókat, kötényeket viszem magammal. Elkezdtem közbe egy varró tanfolyamra járni és kicsi plüssállatokat varrni. Sünikékkel kezdődött minden, aztán kipróbáltam néhány pingvint meg nyuszikát. Gondolkoztam, hogy őket betegyem e a csomagba vagy sem, mert nagyon kezdő vagyok még ezen a téren. Végül bepakoltam őket is.  

 

 Hosszú hetek után elérkezett a szombat. Zolival össze készítettünk mindent és elindultunk. Sopronig simán tudtunk haladni és a célegyenesbe fogtuk ki az igazán lassú járműveket. Minél izgatottabb az ember, annál lassabbnak érzi ezeket. Tehát ezek a járművek a számunkra nem harminccal, hanem mínusz harminccal közlekedtek. Nagy nehezen megérkeztünk a helyszínre. Anitáék már ott voltak és felállították a sátrat. Gyorsan Zolival mi is nekiálltunk a kipakolásnak. Aztán megkezdődött a rendezvény, jöttek szép számmal az érdeklődők. Pecsételő pont is voltunk nagyon sokan játszottak a standunknál. A gyerekek a pecsétet vagy egy mesekvíz kitöltésével tudták megszerezni vagy pedig a nyomozással. A pecsét mellé mindenki kapott egy mesketés matricát is 🙂 Ennél a pontnál meg kell, hogy említsem Anita lányát, Csenit, aki igazán nagy segítségünkre volt. Felnőtteket megszégyenítő módon a napkezdetétől a nap végéig végig talpalta velünk a napot. Hol szórólapot osztott, hol a pecsételésnél segétkezett. Minden elismerésem neki és innen is szeretném megköszönni a lelkesedését.

 Nagyon jól éreztem magam a fesztiválon, nagyon sok kedves emberrel beszélgettem a nap folyamán és, amin meglepődtem, de nagyon jól esett, hogy mindenki, aki oda jött hozzánk rettentően figyelmes volt. Csak, hogy egy példát mondjak, maszatos kézzel senki nem fogdosta végig se a mesekönyvet se a tányérokat, de még a plüssállatokat se.  

 

Óh, és elérkeztünk a kis figurákhoz. Amilyen tétován tettem ki őket az asztalra, olyan sikerük volt a kis jószágoknak. A gyerekek nem győzték ölelgetni őket. Nagyon örültem neki, hogy ennyire tetszik nekik és sok kis plüss új otthonra is talált. 

 

Pillanatok alatt elszaladt ez a nap és azon kaptuk magunkat, hogy a kocsiba ülünk és robogunk haza felé. Fáradtan, de teli ötletekkel. Zolival felváltva meséltük egymásnak az élményeinket és az észrevételeinket, hogy legközelebb miben lehetnénk jobbak, mire figyeljünk oda jobban. Egész listát állítottunk össze a teendőkről. Ugyanis hamarosan ismételten találkozhattok velünk személyesen is Győrben a Győrkőc Fesztiválon. Látogassatok ki hozzánk, a standunknál izgalmas játékok, szépséges mesekönyv és cuki figurák várnak titeket! 

 

Scroll to Top