„Egy korty üzlet”

Múlt hét pénteken került megrendezésre a győri Iparkamarába az „Egy korty üzlet” című reggelivel egybekötött üzleti rendezvény, amit a Co-Creation Consulting Kft. csapata vezényelt le, Gonczlik Andrea és Gonczlik Tímea.

 

Mi is az az Egy korty üzlet?
Havonta megrendezett esemény, ahova a kis vállalkozóktól elkezdve a nagy vállalatokig mindenkit szeretettel várnak.
Az eseményeken változatos és érdekes előadások vannak, különböző témában, amik segítik a vállalkozások és cégek fejlődését mindezt egybe kötve egy igazán finom reggelivel és kávéval. Az előadások előtt és után pedig lehetőség van kapcsolatépítésre.

Hogy kerültem ide a bgh designnal?
Egy korábbi kérdőívezésből kiderült, hogy számos vállalkozást érdekel, hogy hogyan tudja jobban láthatóvá tenni magát az internetes zajban. Hogyan legyen igazán jó a képi és szöveges megjelenésük. Ebből az apropóból megszületett az ötlet, hogy legyen egy kerek asztalos beszélgetés, ahol a résztvevők személyesen feltehetik a konkrét kérdéseiket egy szövegírónak és egy grafikusnak.


Az egyik asztal házi gazdája Kovalovszki Márton, direct response szövegíró volt.

A következő témákban segített a résztvevőknek:

  • Mennyit ér egy jó szöveg (és honnan tudom, hogy jó)?
  • Vállalkozóként mennyire kell értenem a marketinghez?
  • Miért kell felelősséget vállalnia a szövegírónak és miért nem tud felelősséget vállalni?
  • Miért (nem) jobb, ha Ön írja a weboldala szövegét?
  • “Nekem ez a mondat nem tetszik, legyen inkább…”

A másik asztalnál pedig a bgh design keretein belül velem lehetett beszélgetni a következő témákról:

  • Weboldal – építsen bizalmat, ami eurót kamatozik
  • Mennyire veszik komolyan, amikor meglátják a weboldalát?
  • Egyedi képek vagy stockfotók?
  • Minek a céges e-mail cím?
  • – Ki/ Kik a célközönséged? Fiatalok vagy idősek? Nők vagy férfiak? Édességet szeretnek vagy inkább autózni? Miért fontos már a vállalkozás kezdetekor meghatározni?

Személy szerint nagyon jól éreztem magam egész délelőtt, mondjuk előző este alig aludtam, mert annyira izgultam, hogy mindent eltudok-e mondani, amit szerettem volna. Azon gondolkodtam az este folyamán, hogy: Tudok-e majd válaszolni a feltett kérdésekre és, hogy elég érdekesen tudom-e előadni. Mi lesz, ha annyira unalmasan beszélek, hogy mindenki fel áll az asztalomtól és át ül inkább a másikhoz vagy elmegy még a rendezvényről is.  Addig gyötörtem magam ilyen gondolatokkal, hogy inkább felkeltem jó korán, megittam a kávémat és össze készülődtem. Nyilván, az a ruha nem volt jó, amit este kikészítettem magamnak és a 3. pár cipőmet tettem félre, hogy ez se jó, meg az se. Úgy viselkedtem, mint egy tipikus nő. „Nincs egy rongyom se, amit felvehetek!” ” A hajam egy szénakazal…”
A reggeli „drámán” túl lettem, bepattantam a kis mickrámba és már robogtam is az Iparkamarába.

Amikor beléptem és megláttam Andit és Marcit, amint éppen egy rollappal küzdenek az izgatottságom egy jelentős része tova rebbent. Megnyugtatott a jelenlétük. 🙂 Ezután jöttek a meglepetések megpillantottam Nagyné Csík Adriennt, aki elmondta, hogy ő lesz a délelőtt házigazdája az iparkamarától. Egy újabb kő esett le a szívemről. Adriennel egy évig voltunk egy mentor program tagjai.


Elkezdtem én is előkészülődni és izgatottan vártam az eseménykezdetét. Közbe szépen megérkeztek a vendégek is. Egyre több ismerős arc bukkant fel. A START IT UP inkubációs programból Szabó Krisztián, Hajba Szilárd. Egy kedves marketinges ismerősöm Csizmadia Teodóra. Mindenki mosolygott. Én pedig tiszta boldog voltam. És közbe azon izgultam, hogy végig tudjam mondani a bemutatkozást anélkül, hogy összegubancolódna a nyelvem…

Ahogy elkezdődött az esemény, azon kaptam magam, hogy elrepült az idő. Még jó formán bele se kezdtünk a témába már el is reppent az első 20 perc. Egy gyors asztal csere és folytatódhatott is tovább. Úgy érzem, hogy nagyon jó kérdéseket kaptam mind a két asztalnál. Sok mindenen végig tudtunk menni. Mikor szükséges egy arculati ránc felvarrás. Beszéd és szöveg nélkül miket mond el rólunk a logónk? Mit üzenünk a logó színével? Mit üzenünk a formájával? Felüljünk-e a trend vonatra? Kiknek akarunk eladni? Statikus logónk legyen vagy inkább mozogjon? Milyen gyakran „kell” arculatot váltani és megannyi jobbnál jobb kérdés érkezett. Nagyon remélem, hogy sikerült mindet maradéktalanul megválaszolnom.
Nagyon hamar elszaladt ez a délelőtt. Még egy darabig maradtunk az esemény után és beszélgettünk páran.

Amikor elkezdtem össze pakolni ismét szembesülnöm kellett azzal, hogy nem nőtem elég magasra egy roll up szerelgetéséhez. Se az össze szereléséhez, se a szét szereléséhez. Szerencsére mind a két esetben volt segítségem. <3 Köszönöm! ❤️


Aki teheti látogasson el az Egy korty üzlet című rendezvényre az iparkamarába. Nagyon jó előadások/ foglalkozások vannak az esemény keretein belül. A kamarai kávézó által felszolgált reggeli rendkívül finom. És ami a legfontosabb nagyon jó emberek!!! ❤️

Köszönöm szépen a lehetőséget, hogy részt vehettem rajta! ❤️

Scroll to Top