Női vállalkozók napja 2024

Múlt hét csütörtökön Pesten jártunk a Nő vállalkozók napján. Sokan kérdeztétek, hogy milyen volt a rendezvény érdemes-e rá elmenni. Röviden: Nagyon jó volt a rendezvény és érdemes rá elmenni.


Bővebben 😊


Nekem nagyon korán sikerült, nagyon olcsón VIP jegyet vennem a rendezvényre. Csak ajánlani tudom mindenkinek. (Igazából már a standoknál annyi, meg annyi meglepetés és ajándék várt, hogy messzemenőleg visszahozta a jegy árát és akkor még az előadásokról nem is beszéltünk.)


Győrből elég korán indultunk, hogy felérjünk Pestre. Ott még reggeliztünk a kedvenc reggelizőnkben.

Ezután indultunk a Lurdy házba. Kapunyitásra értünk oda. Nagyon kedvesen és mosolyogva fogadtak minket az ajtóban. Megkaptuk a welcome csomagunkat. 😊 Ezután beálltunk a kávéra várakozók sorába. Itt kiderült, hogy nincs a táskánkba az „útlevelünk” (pecsét gyűjtő füzetkénk). Ezt jeleztük a lányoknak, akik az ajtóban álltak és pillanatok alatt orvosolták a problémát.


A szuper finom kávé után elindultunk barátnőmmel, hogy felfedezzük a helyszínt. Körül nézzünk. A csend szobában egy reggeli meditációval kezdtünk, ez megadta a további nap dinamikáját. A csend szobában egész nap, hatalmas kanapé, puffok várták azokat, akik elfáradtak és egy kis pihenésre vágytak. Különböző teákat lehetett itt kóstolni. Mi a rózsa tea mellett döntöttünk, igazán jólesett.

Nekem a fő célom a kapcsolat építés volt és hogy be tusjam mutatnia Bgh design-t. Sok emberrel beszéltem. Beültem kerekasztalos beszélgetésekre, ahol 1 perc volt mindenkinek a bemutatkozásra. Új vállalkozásokkal és vállalkozás témával találkoztam és sok szimpatikus emberrel. 

Egy asztal volt, ahol nem volt annyira jó a kémia, nagyon hamar végeztünk, nem maradt ott senki a bemutatkozás végén. A többi asztalnál pedig nagy nevetésekbe voltunk és a bemutatkozás végén kontaktokat cseréltünk. Illetve maradtunk még egy kicsit beszélgetni. Nagyon inspiráló volt a számomra az egész és jó volt látni a csillogó szemeket, ahogy bemutatásra kerültek a vállalkozások.

Három előadásra ültem be. Egy marketing előadásra, egy AI előadásra és Oravecz Nóra: Én márka építés előadására. Felkészült volt mindegyik előadó. Elröppentek az 1-1 órák, szívesen maradtam volna mindegyiken még egy kicsit. Úgy érzem, hogy mindegyik előadás tudott újat adni, pedig hasonló témában már hallgattam előadásokat.


A kiállító terem hatalmas volt, nagyon sok kiállítóval. Ahogy korábban írtam volt egy úgy nevezett „útlevelünk”, amibe, ha minimum 25 pecsétet összegyűjtöttünk resztvehettünk egy sorsoláson.

Előszőr nem láttam, annyira értelmét ennek, úgy voltam vele, hogy amelyik stand vagy kiállító érdekel, ahhoz úgy is oda megyek. Viszont a nap végére azt kellett, hogy mondjam ez az útlevél volt az egyik leghasznosabb dolog, amit itt kaptunk. Ahogy gyűjtögettem a pecséteket egy jó pár olyan standhoz is odamentem, akiknél önmagamtól nem biztos, hogy megálltam volna, viszont számomra nagyon izgalmas beszélgetésekbe tudtam így keveredni.

Ami ezen felül nekem, tetszett és ez inkább szervezés, mint előadás. A mosdót folyamatosan takarították. Nem volt kosz, bármikor bementem, tiszták voltak.

Az emberek pedig eloszlottak a termekben. Rengetegen voltak, de nem volt nyomasztó. Minden standhoz oda lehetett férni, a sorok között nyomakodás nélkül lehetett sétálni.


Ami nekem külön nagy öröm volt, már reggel összefutottam egy jó barátnőmmel Sinka LillávalBUSINESCUP megálmodójával. Lilla leendő és kezdő vállalkozó nőknek segít elindítani a sikeres vállalkozásukat. Gyakorlati feladatokkal! Ami kifejezetten hasznos. Ha szeretnél többet tudni róla kattints a linkre: www.businesscup.hu

Reggel a sorbaállás során jól el is keveredtünk egymás mellől, aztán a nap folyamán ismét összeakadtunk. Gyorsan készítettünk is egy közös képet, mielőtt a nyüzsgés más irányba vitt volna minket. <3


Összességében nekem, nagyon tetszett az egész. A kerek asztalos beszélgetések kifejezetten hasznosak voltak számomra. Tudtam gyakorolni, hogy 1 perc alatt, hogyan mutassam be vállalkozásomat. Rendesen rá világított a csiszolni valókra.


Egy szó, mint száz, aki teheti az látogasson el a jövő évi rendezvényre. <3


Scroll to Top